فهرست بستن

کیف پول ارز دیجیتال چیست و چگونه میتوان از آن استفاده کرد؟

کیف پول ارز دیجیتال همانطور که از نام آن برمی آید ویژه نگهداری از دارایی های دیجیتال شما است. در کیف پول های معمولی پول یا کارت های بانکی نگهداری می شوند ، اما در کیف پول های ارز دیجیتال پولی نگهداری نمی شود و بلکه تنها حامل کدهای ویژه ای اند که دسترسی شما را به رمزارزهای تان ممکن می کند. درواقع رمزارزهای شما در جایی از شبکه بلاکچین ذخیره شده اند که ولت ها امکان دستیابی به دارایی رمزنگاری شده تان را به شما می دهد.

دسترسی به بلاکچین با ولت های امروزی بسیار ساده است. زمانی که بیتکوین برای نخستین بار معرفی شد، برای دسترسی و خرید و فروش با رمزارزها کاربران باید کدها را دستی وارد میکردند، اما امروزه کیف پول های دیجیتال بیشتر پروسه را به طور خودکار انجام می دهند.

نخستین ولتی که ایجاد شد، کیف پول خالق بیتکوین، ساتوشی ناکاموتو بود. دومین ولت نیز برای شخصی به نام هال فینی بود که ناکاموتو اولین تراکنش خود را با وی انجام داد و برای وی 10 بیتکوین فرستاد.

نکات کلیدی

  • کیف پول رمزارزها یک برنامه یا ابزار حاوی کلیدواژه های رمزارز شما است و اجازه دسترسی به دارایی دیجیتال تان را به شما می دهد.
  • هر ولت دارای یک کلید عمومی ( آدرس کیف پول) است که برای همه نمایش داده می شود و چندین کلید خصوصی که به واسطه آنها میتوانید تراکنش های رمزارزی خود را انجام دهید.
  • انواع مختلفی از ولت ها وجود دارد که سطوح امنیتی هر کدام از آنها متفاوت با دیگری است.

آشنایی با ولت های ارز دیجیتال

ولت ها نرم افزارهایی هستند که میتوانید آنها را بر روی کامپیوتر شخصی خود و یا تلفن همراهتان نصب کنید و با اتصال به اینترنت به شبکه بلاکچین رمزارزتان متصل شوید.

رمزارزها در هیچ جایی ذخیره نمی شوند، بلکه داده هایی هستند که در سرتاسر یک پایگاه داده پخش شده اند و وظیفه ولت این است که تمام داده های مرتبط با آدرس عمومی شما را پیدا کرده و مقدار دارایی تان را در برنامه به شما نشان دهد.

استفاده از ولت ها پروسه واریز و برداشت رمزارزها را بسیار آسان کرده است. روش های مختلفی برای واریز و برداشت وجود دارد. یکی از روش های معمول ارسال رمزارزها وارد کردن آدرس ولت مقصد، انتخاب مقدار رمزارزی که قصد فرستادن آنرا دارید، وارد کردن کلیدواژه های خصوصی برای انجام تراکنش و فرستادن آن است.

پروسه دریافت رمزارز ساده تر نیز هست. آدرس ولت خود را برای فرستنده میفرستید و دارایی دیجیتال با کسر کارمزد به ولت شما واریز می شود.

انواع ولت های ارز دیجیتال

دو نوع اصلی کیف پول وجود دارد، حضانتی و غیر حضانتی. در نوع ولت حضانتی کلیدواژه ها توسط یک موسسه یا شخص ثالث نگهداری می شود، که میتواند شرکتی باشد که امنیت داده های ذخیره شده کسب و کارها را برقرار و حفظ می کند. برخی از صرافی های رمزارزها به کاربران خود امکان استفاده از ولت های حضانتی را می دهند. در ولت های غیرحضانتی مسئولیت نگهداری کلیدواژه ها برعهده خودتان است و بیشتر ولت ها از نوع غیرحضانتی هستند.

ممکن است نام ولت های گرم و سرد به گوشتان خورده باشد. ولت های گرم کیف پول هایی هستند که به اینترنت اتصال دارند، اما ولت های سرد به اینترنت متصل نیستند. این ولت ها برخی سخت افزاری، برخی نرم افزاری و برخی نیز کاغذی هستند.

ولت های نرم افزاری

کیف پول های نرم افزاری اپلیکیشن هایی هستند که میتوانید بر روی موبایل یا لپ تاپ خود نصب کنید. با بهره بردن از این اپلیکیشن ها می توانید به رمزارزهای خود دسترسی داشته باشید، تراکنش های خود را انجام دهید، ارزش دارایی های خود را ببینید و کارهای بسیار دیگری را نیز انجام دهید. برخی از کیف پول های نرم افزاری قابلیت های اضافی ای هم دارند، برای مثال اگر از کیف پول های نرم افزاری صرافی ها استفاده کنید می توانید مستقیما به صرافی متصل شده و خرید و فروش خود را انجام دهید.

نسخه موبایل بسیاری از ولت ها این امکان را به شما می دهند که با اسکن کردن کد QR در فروشگاه هایی که امکان خرید با رمزارزها را دارند، خرید خود را انجام دهید. ولت های Trezor, Electrum و Mycelium از ولت های نرم افزاری شناخته شده در جهان هستند. کیف پول های نرم افزاری زیرمجموعه ولت های گرم می باشند.

نکته مهم: شما به واسطه کلیدواژه های خصوصی می توانید به دارایی رمزارزی خود دسترسی داشته باشید. هر کس دیگری نیز با دستیابی به این کلیدواژه ها می تواند به رمزارزهای شما دسترسی پیدا کند. کلیدواژه ها را در جایی امن و به دور از دسترس دیگران نگهداری کنید.

ولت های سخت افزاری

کیف پول های سخت افزاری محبوبیت ترین ولت ها هستند، زیرا که شما میتوانید کلیدواژه های خود را در جایی ذخیره کرده و از دستگاه خود حذف کنید. با اینکار امکان هک ولت شما بسیار کاهش می یابد. ظاهر این دستگاه ها همانند یک فلش USB است.

با اتصال کیف پول سخت افزاری خود به یک کامپیوتر یا موبایل می توانید تراکنش خود را انجام دهید. بسیاری از آنها نیازی به وارد کردن کلیدواژه های خصوصی برای انجام دادن تراکنش ها ندارند، و با اینکار امکان هک ولت شما با ضبط صفحه نمایش تان و دیگر روش ها را بسیار کاهش می دهد.

قیمت ولت های سخت افزاری بین 100 تا 200 دلار است. ولت های Ledger و Trezor شناخته شده ترین کیف پول های سخت افزاری هستند. کیف پول های سخت افزاری جملگی از دسته ولت های سرد هستند که اتصال فعالی به اینترنت ندارند.

نکته مهم: برخی از گونه های جدید کیف پول های سخت افزاری امکان اتصال با بلوتوث را هم دارند، که در زمان اتصال با بلوتوث باید احتیاط کنید، چون اتصال با بلوتوث یک اتصال بی سیم است و امکان اینکه کسی بدون اجازه شما به کیف پولتان متصل شود را افزایش می دهد.

کیف پول های کاغذی

آنهایی که از سالها پیش با رمزارزها آشنا هستند می دانند که در گذشته کیف پول هایی وجود داشتند که کاغذی بودند. کلیدها بر روی کاغذ نوشته می شد و با اسکن QR کدی که روی این کاغذها بود یا وارد کردن کلیدها می توانستید تراکنش خود را انجام دهید. خب همانطور که میدانید امکان دزدیده شدن کیف پول های کاغذی یا خراب شدنشان  بالا بود و به همین خاطر دیگر در بین کاربران رمزارزها کارایی ندارند.

امنیت کیف پول رمزارزها

از آنجا که رمزارزها مدام هدف حمله هکرها قرار می گیرند موضوع امنیت کیف پول ها بسیار مهم است. برخی از اقدامات حفاظتی ای که امنیت کیف پول ها افزایش می دهند، عبارتند از: رمزگذاری کیف پول با رمزعبور قوی، احراز هویت دو مرحله ای برای انجام تراکنش ها و یا استفاده از اثر انگشت.

نکته مهم: حواستان باشد که کدام یک از کیف پول ها را برای نگهداری از دارایی تان گزینش کرده اید، زیرا که ممکن است کیف پول انتخابی شما تقلبی بوده باشد. ولت را از جایی مطمئن و مارکی مطمئن تهیه کنید.

کلیدواژه های بذر

بسیاری از کیف پول های امروزی  دوازده واژه مهم را بعنوان کلیدواژگان بذر به شما می دهند. همانند: airport, bedroom, impression, road, shirt و … که واژگان تصادفی هستند. این کلیدواژه ها تنها راه اتصال دوباره شما به کبف پولتان اند. اگر روزی کیف پول سخت افزاری تان را گم کردید یا برنامه کیف پول نرم افزاری تان از موبایل یا کامپیوترتان پاک شد با بهره بردن از این دوازده واژه می توانید دوباره به کیف پولتان دسترسی پیدا کنید. دقت کنید که هر کیف پول تنها یک بار واژگان بذر را به شما می دهند. این واژگان را در زمان نخستین ورود به کیف پول در جایی امن ذخیره کنید و در دسترس دیگران قرار ندهید. درصورت گم شدن کیف پول واژگان جدیدی را در اختیار شما قرار نخواهد داد، پس در نگهداری از آن کوشا باشید.

صرافی های رمزارزها

صرافی ها نیز برای حفط امنیت کاربران خود ولت های حضانتی را ارائه می کنند، اما برای نگهداری از رمزارزها مناسب نیستند، زیرا که دائما هدف حمله هکرها قرار می گیرند.

افزون بر این، اگر صرافی ای ورشکسته شوند هیچ تضمینی برای پرداخت رمزارزهای شما ندارد. همانند صرافی coinbase که در گزارش سه ماهه خود به کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا در ماه می سال 2022 نوشت:

دارایی های رمزنگاری تحت قیمومیت ممکن است به عنوان دارایی یک صرافی ورشکسته در نظر گرفته شود، درصورت ورشکستگی، دارایی رمزنگاری که به نمایندگی مشتریان خود نگهداری می کنیم، ممکن است مشمول مراحل ورشکستگی شوند و چنین مشتریانی را میتوان به عنوان ورشکسته قلمداد کرد.

بستانکاران عمومی ای که وثیقه ندارند برای بازپس گیری دارایی شان در انتهای لیست بستانکاران قرار می گیرند. بنابراین اگر شرکتی که شما کیف پول حضانتی ای در آن دارید مانند صرافی ها ورشکسته شوند، ممکن است دارایی خود را از دست بدهید.

بهترین کار برای نگهداری از دارایی های رمزنگاری خود ذخیره دارایی تان در یک کیف پول سرد به خصوص کیف پول های سخت افزاری و نگهداری از کلیدواژه های بذر در یک مکان امن مثل صندوق امانات است. هر چه دسترسی به دارایی رمزنگاری تان سخت تر باشد، امکان دسترسی دزدان به آنها کمتر است. حواستان باشد که کلیدواژه های خود را گم نکنید!

کدام کیف پول بهتر است؟

انواع مختلفی از کیف پول ها وجود دارند که میتوانید یکی از آنها را گزینش کنید. برای گزینش یک کیف پول به خوبی درباره هر یک از آنها مطالعه کنید و پس از آنکه از امنیت یک کیف پول مطمئن شدید آنرا تهیه کنید.

امن ترین کیف پول کدام است؟

کیف پول های سرد امن ترین ها هستند، چون اتصالی به اینترنت ندارند، متصل نبودن به اینترنت امکان هک دارایی های شما را بسیار کاهش می دهد. هم چنین حضانتی هم نیستند که یک شرکتی مسئولیت حفظ امنیت دارایی های شما را داشته باشد که با ورشکسته شدن آن شرکت دارایی شما نیز از بین بروند.

آیا من برای فعالیت در زمینه رمزارزها به یک کیف پول نیاز دارم؟

بله. شما بدون داشتن یک کیف پول نمی توانید به کد رمزارزهای خود دسترسی داشته باشید. همه ی کیف پول ها میتوانند به کدها دسترسی داشه باشند، اما تنها کیف پول های گرم هستند که میتوانند به بلاکچین متصل شوند، بنابراین مهم است که کلیدواژه ها را از کیف پول گرم خود گرفته و آنرا در جایی ذخیره کرده و تا زمانی که به آنها نیازی ندارید به سراغشان نروید.

حرف آخر

سرمایه گذاری در رمزارزها و یا ICOها بسیار پرریسک است. پیش از سرمایه گذاری به خوبی درباره هر رمزارزی که موردنظرتان است مطالعه و بررسی کنید و پس از آنکه از تیم و پروژه پشتیبان آن مطمئن شدید بر روی آن سرمایه گذاری کنید. شما سرمایه تان را از سر راه نیاورده اید پس برای حفظ امنیتش وقت بگذارید و بخاطر حرف دیگران یا نداشتن اطلاعات کافی به دست باد نسپرده و نابودش نکنید.

CRIXTO is a digital platform to make payments in cryptocurrencies, especially to be used in Latin America, where users can make payments in Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) or Litecoin (LTC) and commercial establishments receive dollars, euros or currency. legal tender, directly to your bank accounts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *